Ταχυτητα σε ωρες
Υπολογίστε την διάρκεια ενός βήματος ή προγραμματος σε ώρες. Εισάγεται το πρόγραμμα σας που είναι σε ταχύτητα ανόδου της θερμοκρασίας (βαθμοί ανα ώρα) Οι θερμοκρασίες μπορούν να είναι σε Celcious ή Fahrenheit) Προσθέστε όσα βήματα θέλετε, και η συνολική διάρκεια του ψησίματος θα εμφανιστεί αυτόματα στο επάνω πλαίσιο ("Total Duration") Ο χρόνος παραμονής (σιδέρωμα) πρέπει να είναι σε λεπτά. Για παράδειγμα, για παραμονή 1 ώρα και 30 λεπτά, πρέπει να εισάγεται 90 λεπτά. Ο χρόνος "Full" δεν μπορεί να υπολογιστεί. Σε περίπτωση που το πρόγραμμα σας έχει χρόνο ανόδου "Full" θα πρέπει να εισάγεται τον ρυθμό που υπολογίζεται ότι πιάνει το καμίνι σας οταν η ταχύτητα ανεβαίνει με Full ρυθμό.
Seg | Ταχύτητα | Θερμοκρασία | Παραμονή |
---|---|---|---|
°C or °F | °C or °F | Λεπτά |
ωρες σε ταχυτητα
Μετατρέψτε ένα πρόγραμμα που είναι σε ώρες και θερμοκρασία (παράδειγμα, να φτάσει το καμίνι τους 300C σε 1 ώρα) σε ένα πρόγραμμα που είναι σε ταχύτητα (βαθμοί ανα ώρα) Οι θερμοκρασίες μπορούν να είναι σε Celcious ή Fahrenheit) Μπορείτε να εισάγεται όσα βήματα επιθυμείτε. Η ταχύτητα εμφανίζεται αυτόματα στην στήλη "ταχύτητα" Ο χρόνος εισάγεται σε ώρες (ΩΩ) και λεπτά (ΛΛ). Παράδειγμα 1 ώρα και 30 λεπτά.
Seg | Χρόνος | Θερμοκρασία | Ταχύτητα | |
---|---|---|---|---|
ΩΩ | ΛΛ | °C or °F | °C or °F |
ORTON CONES
Self Supporting Cones
Cone No |
Ταχύτητα ανόδου °C/hr * |
||
---|---|---|---|
15°C/h | 60°C/h | 150°C/h | |
010 |
891°C |
903°C |
915°C |
09 |
907°C |
920°C |
930°C |
08 |
922°C |
942°C |
956°C |
07 |
962°C |
976°C |
987°C |
06 |
981°C |
998°C |
1013°C |
05½ |
1004°C |
1015°C |
1025°C |
05 |
1021°C |
1031°C |
1044°C |
04 |
1046°C |
1063°C |
1077°C |
03 |
1071°C |
1086°C |
1104°C |
02 |
1078°C |
1102°C |
1122°C |
01 |
1093°C |
1119°C |
1138°C |
1 |
1109°C |
1137°C |
1154°C |
2 |
1112°C |
1142°C |
1164°C |
3 |
1115°C |
1152°C |
1170°C |
4 |
1141°C |
1162°C |
1183°C |
5 |
1159°C |
1186°C |
1207°C |
5½ |
1167°C |
1203°C |
1225°C |
6 |
1185°C |
1222°C |
1243°C |
7 |
1201°C |
1239°C |
1257°C |
8 |
1211°C |
1249°C |
1271°C |
9 |
1224°C |
1260°C |
1280°C |
10 |
1251°C |
1285°C |
1305°C |
11 |
1272°C |
1294°C |
1315°C |
12 |
1285°C |
1306°C |
1326°C |
* Ρυθμός ανόδου της θερμοκρασίας κατά τους τελευταίους 100°C του ψησίματος Η σημασία του ρυθμού ανόδου της θερμοκρασίας κατα το τελικό στάδιο του ψησίματος είναι πολύ μεγάλη, και επηρεάζει απόλυτα την μορφοποίηση του κώνου. Οι κώνοι δεν μετρούν μόνο την θερμοκρασία. Μετρούν ουσιαστικά την συνδυασμένη επίδραση του χρόνου και της θερμοκρασίας στο κεραμικό (heatwork). Ο ίδιος κώνος θα χρειαστεί μεγαλύτερη θερμοκρασία για να πεσει όταν έχουμε έναν γρήγορο ρυθμό ανόδου, και μικρότερη θερμοκρασία όταν έχουμε έναν αργό ρυθμό. Στον πίνακα της Orton δίνεται η θερμοκρασία που θα πέσει ο κώνος για 3 διαφορετικούς ρυθμούς ανόδου (15°C/Η, 60°C/Η και 150°C/Η). Για την σωστή ερμηνεία του κώνου χρειάζεται να γνωρίζουμε τον ρυθμό ανόδου που είχε το καμίνι κατα τους τελευταίους 100 βαθμούς.
Fahrenheit σε Celsius
Εισάγεται μια θερμοκρασία Fahrenheit και θα μετατραπεί αυτόματα σε Celsius:
Celcius:
Celsius σε Fahrenheit
Εισάγεται μια θερμοκρασία Celsius και θα μετατραπεί αυτόματα σε Fahrenheit: